Натуралност

Phyt’s залага на природните богатства и това, което природата дарява на кожата ни, вече повече от 45 години. Растителни екстракти, блендове, специално разработени от етерични масла, доказано ефективни фито-комплекси, най-високо качество растителни масла и цял набор от натурални съставки, които са специално сертифицирани.


   Ангажимент за натуралност

Лаборатории PHYT’S поддържат 100% естествени съставки във формулите си. Пълната гама продукти обособява един изключителен по рода си свят.

Вдъхновени от своята етика към екологията и органиката, лаборатории PHYT’S не използват химически продукти, не извършват тестове върху животни и носят етикета Cosmebio – доказателство за техния ангажимент.


Сензитивност

Phyt’s тълкува красотата и като „удоволствие при използване“. Дали богато масло, маслен еликсир за интензивно подхранване, лек хидратиращ серум, който се абсорбира мигновено, или фина матираща емулсия, многото налични текстури се адаптират към потребностите на епидермиса. Що се отнася до ароматите – флорални, плодови, сладки или пикантни, те събуждат сетивата и свидетелстват за естествения си произход.

Ефективност

Подкрепени от опита и наследството, изследванията в лабораториите на Phyt’s продължават, за да се усъвършенстват концентрираните формули, които се целят директно в сърцето на красотата. Напълно разпознати от организма, заради естествения им произход, продуктите на Phyt’s са изцяло приети от тялото, което подсилва тяхната ефективност. Продължителното тестване на всяка продуктова линия доказва тази алхимия между науката, кожата и природата. И когато експертните ръце на Натуро-Козметика на Phyt’s добавят своите специфични техники към качеството на използваните продукти, резултатите са още по-интензивни.


Продукт, с който ще се гордеете

 Кожната повърхност абсорбира всичко, което поставите върху нея, така че е изключително важно да внимавате какви точно продукти използвате. При това активните съставки проникват дълбоко и влияят върху целия организъм. PHYT’S е прегърнал идеята за холистичната ни природа и се справя повече от успешно вече над четири десетилетия. PHYT’S е едно от „бижутата” на пазара, пренаситен с имитации и некачествени продукти, които обещават много, но не предлагат нищо. Без да пести разходи за разработване на нови формули, PHYT’s работи с най-добрите чисти активни съставки, които съществуват – без филъри или други безполезни съставки. Излишно е добавянето на безполезни, вредни или токсични съставки, емулгатори или консерванти.

                                                              

Професионалната награда за иновации в естетиката „Prix H. Pierantoni de l’Innovation“ отличава 15 лауреата, които са проектирали нови продукти, устройства, концепции. Журито е съставено от журналисти, лекари, дерматолози, консултанти в козметичния бранш, козметици, физиотерапевти, директори на естетични училища, спа менажери. За Phyt’s тази награда е престиж и референтен етикет за постижение в бранша!


     CRÈME HYDRATANTE 24H PHYT'S

Мисията на отдела за научноизследователска и развиваща дейност на Phyt’s е да използва все по-ефективни природни ресурси, за да осигури сертифициран биологичен и 100% естествен отговор за нуждите на кожата. Високата ефективност на този крем се състои в използването на ламелни емулгатори. Тази структура има много интересни качества за епидермиса. В действителност липидите от повърхностния слой на кожата имат подобна ламелна структура. Афинитетът на емулсиите с епидермиса е следователно идеален, кожната бариера е възстановена, кожата е по-добре защитена и хидратацията е продължена. Освен това тази структура позволява да се улесни абсорбирането на активните компоненти от кожата.